Contact en achtergrond
 
 
 
 

Contact


Met dit formulier kunt u een bericht sturen.

Achtergrond


Ik ben opgeleid als historicus en pedagoog en heb dit altijd gecombineerd met een grote belangstelling voor ict. Als informatieanalist bij de Koninklijke Bibliotheek heb ik tien jaar gewerkt aan de opbouw van de digitale bibliotheek. Ik werkte onder meer aan grote digitaliseringsprojecten, zoals Historische Kranten en Google Books. Daarvoor werkte ik tien jaar als ict-docent; ik ontwikkelde en gaf heel diverse cursussen voor een heel divers publiek: van programmeertalen tot MS-Office en van gespecialiseerde ict-professional tot onervaren eindgebruiker.


Sinds 2015 werk ik als zelfstandig ICT-erfgoedspecialist. Ik heb veel ervaring in de steeds digitaler wordende erfgoedsector, gecombineerd met een gedegen ict-achtergrond. Ik werk veel in projecten die draaien om digitalisering, ontsluiting van digitale collecties en softwareontwikkeling.


Ik ben erg geïnteresseerd in manieren om digitale collecties beter te ontsluiten, zodat ze nog beter gebruikt kunnen worden. Daarom volg ik met veel belangstelling de nieuwe technologieën die hiervoor ontwikkeld worden. Bijvoorbeeld: hoe kunnen verschillende collecties aan elkaar gekoppeld worden en wat zijn de mogelijkheden van Linked Data hiervoor? Hoe kunnen digitale collecties met extra gegevens verrijkt worden? Op welke manier kunnen onderzoekers geholpen worden door softwaretools om collecties te analyseren en welke mogelijkheden worden hiervoor in de Digital Humanities ontwikkeld?


Ik houd ervan informatie te verzamelen, te analyseren, te ordenen en over te dragen. Ik vind het leuk me in verschillende omgevingen te bewegen, zoals de erfgoedsector, ict-ontwikkeling en de wetenschap. Bij alles wat ik doe, hecht ik aan kwaliteit, goede samenwerking, betrouwbaarheid en plezier in het werk.


Een uitgebreider cv is te vinden op mijn LinkedIn-profiel.